اندر حکایت المپیک

ورزش قهرمانی از اساس از چشمم افتاده. واقعا توانایی فیزیکی و مهارت جسمانی آدم‌ها چقدر اهمیت دارد که این همه برایش سر و صدا راه انداخته‌ایم؟ فلانی از بهمانی قوی‌تر/ماهرتر است؟ باشد. خب که چه؟! در عصر مرگ انسانیت این همه پرو بال دادن به جسم برایم بی‌معنی‌ست. درست است که ورزشکاران برای کسب این قدرت و مهارت زحمت کشیده‌‌اند اما... به کسانی که روحشان را ورزیده کرده‌اند چرا جایزه‌ای داده نمیشود؟ آنهایی که بجای عضله تقوایشان را پرورش داده‌اند چرا معرفی و تشویق نمیشوند؟ واقعا قهرمان بودن اینقدر ارزشمند است؟ پس پهلوانی چه؟ 

المپیک که دیگر بدتر. مرا یاد روم باستان و تولد اومانیسم می‌اندازد، یاد خدایان المپ و آن برهنگی و خودنمایی و بهتر بگویم: خودشیرینی برای خدایی غیر الله. برایم سخت است که المپیک را دوست داشته باشم.

تنها زیبایی المپیک برای من لحظه اهتزاز پرچم است و بس. اینکه باعث غرور و سربلندی کشورت شوی، اینکه قدرت ملت ایران را به رخ بکشی، اینکه به پرچمت بوسه بزنی و همه‌ی دنیا این صحنه را ببینند، حقیقتا دوست داشتنی است.

برای همین هم کیمیا را نمی‌فهمم. گیرم که ده‌ها مدال طلا برای بلغارستان بیاورد، خوشحالش میکند؟ از ته دل دعا میکنم برای خوشبختی‌اش اما، این راه به خوشبختی میرسد؟ 

 

دعای آخر روضه:

خدا عاقبت همه‌امان را بخیر کند. به مبینا و ناهید هم یک عمر طولانی پر عزت کنار کسانی که دوستشان دارند هدیه کند. 

آمین :)

میخک ۱۰ ۸
صاد نون

خیلی خوبه که میدونی 

چون «تو» معنای المپیک رو یجور خاصی فهمیدی/یه معنای خاص بهش دادی ، برات چیزهایی« معنا دار»/«قابل درک» و چیزهایی« بی معنی»/«غیرقابل درک» هست.

اوم...

:)

آقای عین

یه روزی پیامبر (ص) به جمعی از یارانشون میرسن که دارن با هم مسابقه میدن. ایشون هم بهشون می پیونده و در آخر یه سؤالی ازشون میپرسه: «به نظرتون کی از همه قویتره؟» اونا هم مثلاً میگن که کسی که این وزنه بزرگ رو بلند کنه یا زودتر از همه تا اونجا بدوه. پیامبر هم میگن: «اونی قویتره که به هوای نفسش غلبه کنه». اگه حدیث رو درست روایت کرده باشم.

 

میخوام بگم ورزش قهرمانی از صدر اسلام هم بوده، چیزی نیست که ما بخوایم زیر سؤال ببریم در کل. هرچند ارزش خودسازی معنوی بیشتر بوده ولی نمیشه اونو هم زیر سؤال برد.

از صدر اسلام؟ فکر میکنم از اول تاریخ بشریت بوده‌ها. ولی برای اینکه چیزی ارزشمند باشن یا نباشه لزوما قدمتش تعیین کننده نیست.

اتفاقا اون حدیثی که شما گفتید به نظرم کاملا در تکمیل پست من و رد اهمیت زیادی دادن به ورزش قهرمانیه.

آقای عین

دقت کنید، من نگفتم که قدمت داشتن این مسابقات نشونه‌ی معتبر بودنه. صدر اسلام رو به خاطر این گفتم که در زمان پیامبر (ص) اتفاق افتاده و ایشون هم تایید کردند، پس اعتبارش از اینجاست.

 

بله، عمداً گفتم این حدیث رو. بیشتر در تایید پست شماست ولی یه درصد کمی هم در تایید مسابقات قهرمانی. 

 

البته شکی نیست که معنای مسابقات قهرمانی از گذشته تا حالا خیییییلی فرق کرده، الان فرهنگ مادّی غلبه کرده، همجنسگراها میان و... ولی در کل، چرا باید اسلام باهاش مخالفت کنه؟

 

مگه رهبری هم نگفتن که برای ورزشکاران المپیکی دعا میکنم؟

از آخر به اول جواب میدم: به نظرم همون بحث غرور ملیه و بالا رفتن پرچم کشور. به هر حال اونها نماینده ایران در جهان هستن.


الان فرهنگ مادی غلبه کرده؟ شوخی‌آتون گرفته؟ المپیک یونان باستان رو فراموش کردید؟ البته که افتتاحیه المپیک امسال به همون دوران پهلو میزنه و کم کم شبیه مدینه فاضله‌ی خودشون میشن...
من گفتم اسلام باهاش مخالفه؟؟؟؟ گفتم چرا تا این حد برای دنیا مهمه درحالی که چیزهای خیلی مهمتر از اینها نادیده گرفته میشن. 
قضیه موافق مخالف نیست 
قضیه درجه ارزشمندیه 


ببینید... نمیدونم زمان پیامبر مردم با چی دست و صورتشون رو میشستن، ولی هرچی بوده قطعا به نسبت زمان الان با لوازم بهداشتی سطح پایین تر بوده نه؟ خب پیامبر از اون وسایل استفاده می‌کردن ولی! این شد دلیل کع پیامبر اون رو تایید میکردن؟ آره نسبت به عدم نظافت بهتر بوده اما با پیشرفت مردم و عقلانیت و علم و... این هم باید پیشرفت کنه.
چطور سطح علم و بهداشت متفاوته؟ سطح فرهنگ و فهم و شعور آدمهادهم همینطوره
اون مسابقه‌ که تو حدیث گفتید... نسبت به تن پروری و ورزش نکردن بهتره آره. و پیامبر درش شرکت هم میکنن. ولی همونجا هم میگن که این اصل نیست. این ارزش نیست. خوبه‌ها، ولی سطحتون باید بالاتر بره. 


۱۴۰۰ سال گذشته. این همه ادعای تمدنمون میشه، نزدیک آخر الزمانیم. بعد ما هنوز به اون سطح نرسیدیم که لیگ مسابقات پهلوانی جهاتی راه بندازیم. هنوز نهایت افتخارمون مدال المپیکه 
اینم خوبه‌ها..‌ بد نیستها... ولی...

ن. .ا

هر چیزی نیت الهی نداشته باشه ارزش جنگیدن نداره

اما بعضی عرصه ها زیادی دنیازده هستن

مثل همین عرصه قهرمانی...

 

ولی خب...

عمری دگر بباید

بعد از وفات ما را

دقیقا به نظرم عرصه قهرمانی دنیازده است 

درسته ممکنه بعضیا با نیت الهی اصلا واردش بشن. اما ذات این عرصه الهی نیست. 
از هر وسیله‌ای میشه برای رسیدن به اهداف متفاوت و متضاد بهره برد. یا دینامیت میشه تونل ساخت. اما ذاتش تخریبگریه. ذات هرچیزی مهمه...
به نظرم انقلاب کردیم که عرصه‌های جدید تولید کنیم. نکه تو قالب همون قبلیا فقط یکم اصلاحات انجام بدیم...

یاس گل

المپیک پهلوانی و تقوا هم از بدو تولدمون در حال برگزاریه. فقط اعلام نتایجش برخلاف المپیک ورزشی و قهرمانی، به اون موکول می‌شه و شاید همین باعث می‌شه که خیلی وقت‌ها اصلا احساس رقابت نکنیم یا یادمون بره باید چه چیزی رو در خوومون بیشتر پرورش بدسم و روش کار کنیم. مگر اینکه خیلی حواسمون به اون دنیا باشه و بسیاری از کارهامون رو با نظر به نتایج اخرویش انجام بدیم.

 

حالا المپیک ورزشی برای من هیجان‌انگیز و انگیزه‌بخشه. روند آماده شدن یک ورزشکار برای یک مسابقه در سطح جهانی، مراقبت‌هاش، تمرین‌های مستمرش، طی کردن مسیر با کمک استاد و مربی، صحنه رقابت، اخلاق‌مداری و بی‌اخلاقی، برد، باخت...همه و همه. معمولا این‌ها رو قیاس می‌کنم با مسیر اهداف و آرزوهای زندگی خودم.

بذارید یه جور دیگه بگم




المپیکی رو در نظر بگیرید که مثل جام حذفی نیست. امتیازیه. بعد تو فاکتور امتیازات اخلاقیات ورزشی هم در نظر گرفته شده. ریز به ریز مصادیق خلاق ورزشی اومده و اونها هم درست به اندازه تکنیک‌های ورزشی امتیاز دارن. 


دانشگاهی رو تصور کنید که برای دادن مدرک لیسانس براش پاس شدن دو واحد اخلاق حرفه‌ای کافی نیست. نگاه میکنن تو چقدر به اخلاق علمی و اخلاق پژوهشی پایبند بودی. چقدر با هم کلاسی ها و استادت بااخلاق رفتار کردی. چقدر انسانیت از خودت به خرج دادی. براشون مهمه که این مدرک رو که گرفتی نشون میده اخلاق حرفه‌ای این رشته رو بلدی و هرجا کار کنی باعث افتخار و خوشنامی دانشگاهت میشی. 



دنیا رو پر از این مثال‌ها تصور کنید. به نظر شما جای بهتری نیست؟

آقای عین

خیر، فقط بحث غرور ملّی نیست. ورزش و سلامتی و اینا به کنار. حضور بانوان ورزشکار با حجاب اسلامی خودش یه جور تبلیغه. اینو هم در نظر بگیرید.

 

درباره خطّ آخر، منظورتون لیگ مسابقات پهلوانی «جهادی» نیست؟ هرکی بیشتر بتونه روزه بگیره، مثلاً؟ یا کلاً هرچی مسابقه و سرگرمی دنیایی رو تعطیل کنیم، کلاس اخلاق بذاریم؟ :)

 

 

بله، پیامبر هم اگه بود، از صابون بهداشتی گلنار استفاده میکرد، چون جایگزین بهتریه. المپیک هم در طول تاریخ تغییراتی داشته. بعضیاش خوب بوده، بعضیاش بد بوده. شما بگید جایگزین المپیک چیه؟

حجاب اسلامی؟ پوشیدگی دارن بله ولی خیلی‌هاشون رو دارای حجاب اسلامی نمیدونم. 



چقدر دردناک بود بند دوم. کار دنیا رو تعطیل کنیم کلاس اخلاق بذاریم... خدایا میخوام گریه کنم. شما دیگه چرا... 

مرآت ..

با تمام وجود نظرتون  رو درک میکنم.

و شخصاً با نطر شما و منطق شما موافقم...

 

تنها چیزی که باعث شده سکوت کنم و در باره‌اش حرف نزنم، اینه که حضور در میادین بین المللی بعنوان یک امر مقبول عمومی و یک فرصت فرهنگی و سیاسی، ضرورت ملی محسوب می‌شود و همراهی حاکمیت با شرایط موجود از روی ناگزیری و اجتناب ناپذیری است.

 

 

حضور در میادین بین المللی بعنوان یک امر مقبول عمومی و یک فرصت فرهنگی و سیاسی یک ضرورت ملی محسوب می‌شود و همراهی حاکمیت با شرایط آن اجتناب ناپذیر و تأثیر گذار است



دقیقا با این صحبتتون هم موافقم

و...
ممنون

لطفا ما رو ویژه دعا کنید 
دعا کنید بتونیم بیاییم... دعا کنید امام حسین بخره ما رو... دعا کنید بیشتر از لیاقتمون بخره...

آقای عین

اون که کنایه بود، کار دنیا رو تعطیل کردن رو به کنایه از حرف خودتون گفتم. کجاش عجیب بود که گفتید: شما دیگه چرا؟

 

و اینکه چه تضمینی هست المپیک به قول شما اخلاقی، به ترویج ریا کشیده نشه؟ همین الان هم یکی از نقدهای وارد به ساختار گزینش اینه که آدما رو ریاکار بار میاره. شما چطور میخواید تقوا و اخلاق یه فرد رو حساب کنید؟ با چه متر و معیاری؟ با چه کمیّتی؟ چندتا؟

میدونم هدفتون طنز بود. اما طنز و کنایه از دل جهان بینی آدم‌ها بیرون میاد. میدونید اون کنایه از کدوم جهان‌بینی اومده؟ اون طرز تفکر که نمیتونه دین رو در زندگی عادی روزمره، جاری ببینه. اصلا نمیتونه دین و فعالیت های انسانی رو باهم ترکیب شده تصور کنه. به نظرش این دوتا در تقابل همن. برای همین هم پیشنهاد میده برای زندگی دینی زندگی معمولی رو تعطیل کنیم. 


بین ورزش‌ها کشتی تو فرهنگ ما بیشتر با پهلوانی قرابت داره. چه تو قصه‌ها چه واقعیت مرام پهلوانی و رسم جوون‌مردی تو کشتی‌گیرها برامون ملموس‌تره معمولا. شما مثلا پوریای ولی رو تصور کنید. اگه کارتونش رو دیده باشید دیگه نیاز به توصیف بیشتر نداره. حالا کسی که نتونه پوریای ولی رو تصور کنه با خنده میگه یه دفعه بگید تشک کشتی رو جمع کنیم کلاس اخلاق بذاریم. چرا؟ چون ورزش و اخلاق به نظرش دوتا چیز بی‌ربط و جمع ناشدنی هستن. درحالی که کسی مثل پهلوون پوریا کشتی گرفتنش هم کلاس اخلاقه. تمرین کردنش هم کلاس اخلاقه. زورخانه یه بستر برای ورزش اسلامیه. چرا ما نمیتونیم بستر ورزش‌های اسلامی متنوع و جذاب برای نسل جدید درست کنیم؟ چرا نمیتونیم این بستر رو در حد المپیک بست و گسترش بدیم؟
باشه نمیتونیم. حالا چرا بهش میخندیم؟!


ریا محصول گریزناپذیر وجود خیر و شره! میدونید کی میشه تضمین داد به طور قطع هیچ ریایی اتفاق نیفته؟ وقتی تو فرهنگ مردم هیچ فرقی بین خوب و بد نباشه! فقط اون موقع است که کسی لزومی نمی بینه ریا کنه. ریا مولود جامعه‌ی مومنه. اگر ایمانی نباشه تظاهر به ایمان هم نخواهد بود. پس فکر فرار از ریا رو بریزید دور کلا. تا ارزش و ضدارزش هست ریا هم هست. مگه اینکه ارزش و ضدارزش رو فراموش کنیم و تقابل رو بذارین کنار بگیم همه خوبن. تاجایی نکرده ریا نشه. نمیشه آقا.

تو همین المپیک و امثالهم، چطور میشه تضمین داد هیچ دوپینگ و تقلب و لابی‌گری و رشوه و... پیش نیاد؟ همه‌امون میدونیم هیچ تضمینی براش نیست. همیشه پیش میاد. ما تاییدش نمیکنیم اما باعث هم نمیشه کلا بخاطرش المپیک و جام جهانی رو جمع کنیم! سعی می‌کنیم کاهش بدیم اما میدونیم به صفر نخواهد رسید هیچوقت.



برای کاهش ریا چی کار میشه کرد؟ خب اول از همه بپرسیم چرا ریا به وجود میاد؟ چون نظر مردم رو در حد نظر خدا مهم میدونیم‌. راهکار کاهشش؟ برای دیگران خدایی نکنیم. فقط خداست که از ته دل و نیت و عمق شخصیت آدم‌ها خبر داره. ما لزومی نداره خبر داشته باشیم، نیازی هم نداریم خبر داشته باشیم. بیخیال حدس و گمان درمورد باطن مردم بشیم. ما تنها چیزی که از دیگران می‌بینیم رفتار و گفتار و ظاهره. بر اساس همین‌ها قضاوت عادلانه کنیم. 


گزینش آپ کجا به ترکستان میره؟ اینکه دنبال شخصیتی انقلابی و مومن و... میگرده. آقاجان تو نخواهی توانست اعماق شخصیت انسان‌ها رو به درستی ببینی و بسنجی! بیخیالش شو. 
برات حجاب ارزشه؟ از همون اول اول استخدام با معلمت شرط کن که در رفتار و گفتارش به این ارزش پایبند باشه. بعد این معلم ته دلش به حجاب اعتقاد نداره؟ خب نداشته باشه. بذار ۲۵ سال حجاب اسلامی رو رعایت کنه و همیشه موقع صحبت از خوبی‌های حجاب بگه. نه اینکه حرف زدنش بدتر ضدتبلیغ باشه‌ها. نه. لحن و محتوای صحبت‌هاش در تایید و تبلیغ حجاب باشه. قرارداد مشروط ببند. اگه به این ارزش‌ها پایبندی عملی نشون داد، تشویق بشه. زیر پا گذاشت؟ اخطار، تنبیه یا حتی اخراج. مگه تعارف داری با کارمندت؟! بعد این ۲۵ سال دروغ میگه و بدون اخلاص رعایت میکنه؟ مشکل خودشه. بین خودشه و خدای خودش. برای من مهم این بود که حجاب به عنوان ارزش به دانش اموز انتقال داده بشه. البته که واقعا سخته تمام عمر تا این حد نمایش اجرا کنه. این سطح از ریا واقعا محتمل نیست. طرف یا کم میاره و میزنه زیر میز، یا کم کم تاثیر میپذیره و دلش هم همراه میشه. ولی خب اگه ریا هم کرد بذار بکنه. من قرار نیست خدایی کنم و اخلاص طرف رو بسنجم. من نکیر و منکرش نیستم. من فقط رفتارهایی که از کارمندم انتظار دارم رو بهش گفتم، میخواد بپذیره میخواد نپذیره. 
سه چهار مورد ارزش اساسی رو تعیین کنن. شاید اصلا حجاب توشون نباشه، شاید هم باشه. بعد بشینن از کارمندهاشون بدون تعارف حساب بکشن که آیا پایبندی عملی به این ارزش داره یا نه. چه تو مجازات چه تشویق دستشون نلرزه و آزادی عمل داشته باشن. اینطوری ارزش تو رگ‌های سیستم جاری میشه. 
وگرنه گزینش مقطعی و صرفا زمان مصاحبه استخدامی که مثل مسخره کردن خودت میمونه. 


واقعا دارید می‌پرسید؟ واقعا نمیدونید تمام احکام و اخلاق اجتماعی متر و معیار واضح و آشکار دارن؟ یه جستجو کنید اخلاق ورزشی خیلی چیزها دستتون میادها. که بعضیاش الانم به عنوان قوانین داوری انجام میشه. بخوام نگاه حداقلی داشته باشم میگم همین فرمول رو جلو ببریم فقط مصادیق اخلاق اسلامی رو بیشتر کنیم. اما رویای من بسترسازیه. 

لطفا دوباره فکر نکنید رویای بزرگ داشتن در تضاد با حداقلیاته. نه خب حداقلی‌ها هم باشن. از اول این پست در رد المپیک نبود و نباید هم باشه. فقط در رد اهمیت بیش از اندازه به المپیکه.


ن. .ا

به نظر من بخش دردناک قصه پررنگ شدن حضور بانوان ما در این عرصه ها هست...

از طرفی جمهوری اسلامی مظلوم برای اینکه بگه زن در جمهوری اسلامی کنش گری داره مجبوره هم حضور زنان رو در این عرصه ها تایید کنه هم تبلیغ رسانه ای...

 

از اون طرف وقتی تایید و تبلیغ اومد پشت حضور زنان در ورزش قهرمانی، تبدیل به فرهنگ و ارزش میشه...

تصور زن وزنه بردار و...

اصلا آدم حالش بد میشه...

 

این تذهبون؟!!!

یه حرفی داریوش ارجمند بعد از فوت پروانه معصومی زدن که دهها برابر اون رو در مورد ورزش قهرمانی تایید میکنم:

گفتن سینمای ایران و جهان اساسا مذکر هست... و امثال پروانه معصومی در این محیط مردانه بهشون جفا شده...

 

فضای ورزش قهرمانی هم به شدت مذکر هست...

و وجود زن ها در این عرصه به طرز عجیب و غریبی ظلم به زنهاست...

 

اما تا کِی عقل بشر رشد کنه... تا کی بفهمه چه کلاهی سر زنها گذاشته شده... نمیدونم...

خانمه توی یکی از رشته های بدنسازی کار میکرد... یه مصاحبه ازش دیدم گرخیدم... تن صدا!!!_ خشونت لحن!... رفتارهای مردانه...

 

واقعا تهوع آور بود...

خود این گرایشات در اثر همین تاییدات و تبلیغات شکل میگیره...

آی گفتید 

آی گفتید 


ج‌ا اسلامی مانع کنشگری ورزشی زنان نمیشه. خیلی هم عالی. دستش هم درد نکنه. اما لازمه تا این حد به به چه چه کنه؟ لازمه صدا سیما اینقدر روشون مانور بده؟ لازمه به عنوان الگو معرفی بشن؟ 
نمیدونم... شاید هم لازمه... 


میخوایم پز بدیم باحجاب اسلامی مدال آوردیم؟ حجاب اسلامی رو مسخره کردیم مگه؟ اصلا حجاب هیچی، بعضی چیزها تو این مدل ورزش با عفت زنانه مغایرت داره. 


مردانه شدن زن‌ها شده ارزش.
زن نبودن زن شده ارزش. 
ورود زن‌ها به عرصه‌های مردانه شده ارزش‌. 




قبلا فقط به این دلیل از ورزش قهرمانی زنان چندان دل خوشی نداشتم. نه اینکه مخالف باشم! فقط دل خوشی نداشتم
اما برای مردها هم می‌بینم هدر رفت سرمایه و گوهر انسانیه... کلا از چشمم افتاد...

پسر انسان

اتفاقا من هم این سوال برام اخیرا پیش آمده

ولی تو المپیک و جام جهانی سر یه تعصب میهنی ناخودآگاه طرفدار ورزشکارانمون میشم وگرنه منم حس فیلم های روم باستان بهم دست میده

 

+ در خصوص کیمیا با شما هم نظرم

این حرف درسته که انتخاب خودش بود اتفاقا کیمیا جزو کسانی بود که اقای خامنه ای ویژه استقبال کرد ازش، با این که برنزی بود اما شد پرچمدار، اعطا جوایز مادی که بماند

کسی نمی تونه ادعا کنه بهش نرسیدن

اما نکته مهم بر خلاف رویه دوستان همیشه عصبی سوپر حزب اللهی (که اگه در روز به چند نفر گیر ندن و نفرت پراکنی نکنند روزشون شب نمیشه و این ایام بد جوری به کیمیا کنایه زدن در حالی که سر سوزن هم وطن خواهی سرشون نمیشه) باید بگم وطن ملک شخصی تک تک آدم هاست و متعلق به هیچ رژیم و حکومتی نبوده، نیست و نخواهد بود

اصلا تصور کنیم طبق دستور سیروا فی الارض انتخاب کرد بره جای دیگه هر وقت هم دلش خواست باید بتونه راحت و بی دردسر برگرده به وطنش

اما در عین حال باید بپذیره خودش انتخاب کرده کجا باشه پس باید تاوانش هم بده

بله تعصبات میهنی و ملی یکم معنا میبخشه به المپیک. اصلا تا وقتی حرف ایرانه مگه میتونیم نشینیم بازی‌ها رو نگاه کنیم...

نظر دادن تنها برای اعضای بیان ممکن است.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان